explore

Veelgestelde vragen

Wij zijn bereikbaar per mail (info@kanoverhuureindhoven.nl) en per telefoon. 
Per telefoon hebben we een vast telefoonnummer +31(0)40 7820687 voor niet urgente vragen.

Bij urgente vragen zijn wij bereikbaar op het nummer: +31(0)6 82055745
Op dit nummer kunnen alleen Whatsapp berichten gestuurd worden. Telefoongesprekken/Videogesprekken kunnen niet beantwoord worden.

Je start in het centrum van Eindhoven en stapt aan de oever van de Dommel in een kano. Je vaart richting het zuiden (Veldhoven). Na +/- 1,5 uur keer je om en ga je met de stroom mee terug naar het startpunt. Onderweg kom je zelfs een kano glijbaan tegen!

Jazeker! Onderweg moet je 1 of 2 keer uit de kano om de kano over het land naar de andere zijde van een brug te tillen/slepen. Dit is met 2 personen prima te doen. Je kunt nou eenmaal niet door een watermolen heen peddelen. Op de terugweg ontwijk je de brug bij de watermolen waar je eruit zou moeten. Hier blijf je dan in de kano zitten en passeer je de watermolen door de kano glijbaan!

Jazeker!
Plezier voor iedereen, een beetje spannend, maar bij bij de Genneper watermolen word je bij de terugweg over een kanoglijbaan geleid. 

Advies: recht er naar toe varen, rechtop blijven zitten, peddels in lengterichting houden en meemaken!

Soms krijg je een vloedgolfje over de voorkant van de kano heen, je kunt dus (een beetje) nat worden!

Je verzamelt op de afgesproken locatie waar de tocht ook meteen zal starten.

Kano opstapplaats
Park Dommelplantsoen "van Maerlantlyceum"
Kruising van Meursstraat / Doctor Schaepmanlaan / Jonckbloedlaan

Zie de pin point op de kaart in Google Maps.

Het is niet de bedoeling dat je langer wegblijft dan de gehuurde tijd. Onze medewerkers hebben namelijk een tijdschema waar ze zich aan moeten houden. Indien niet tijdig terug zullen er extra kosten in rekening worden gebracht. De kano's hebben wij vaak ook weer verhuurd aan een volgende groep.

Ja het is mogelijk om eerder te stoppen, echter wordt de kano pas na de gehuurde tijd opgehaald door ons. Je bent tot die tijd nog zelf verantwoordelijk voor de kano.

Het is heel vervelend als je niet op tijd op de startlocatie aanwezig kunt zijn. Wij werken met een strak tijdschema en moeten direct na de starttijd weer naar een volgend adres.
Wij blijven maximaal 5 minuten na de officiële starttijd wachten. Hierna vertrekken we. Je reservering is dan vervallen en er is geen recht op restitutie van de huursom.

De kano tocht eindigt op de begin locatie. Je vaart namelijk eerst tegen de stroming in, en als je bij het eindpunt bent gekomen (dit staat op de route die je meekrijgt) draai je om en vaar je met de stroming mee terug naar het begin.

Nee, dit is niet verplicht. Onze kano route is afgestemd op de huurtijd van de kano. Je moet dan wel een beetje doorpeddelen, maar is prima te doen. Mocht je zelf een route kiezen, ben je zelf verantwoordelijk of de route die kiest toegestaan is om overheen te varen en dat je ook weer op tijd terugbent.

Het kanoën is voor bijna alle leeftijden geschikt. We hebben namelijk verschillende kano’s, waardoor het ook mogelijk is om met je kinderen te kanoën. Kinderen van +/- 12 tot 14 jaar kunnen in een eigen kano, kinderen van +/- 7 tot 11 jaar kunnen samen met één volwassene in de twee persoonskano en kinderen van 4 tot 6 jaar kunnen samen met 2 volwassenen in een twee persoonskano. Ze kunnen er namelijk tussen zitten, waardoor ze er bijna niet uit kunnen vallen. We raden het af om kinderen onder de 4 jaar mee te nemen in de kano. Bij alle kinderen zijn de volwassenen zelf verantwoordelijk als er iets gebeurd.

Ja, alle prijzen die je ziet zijn allemaal inclusief BTW.

Ja, het kanovaren gaat altijd door. Kleed je natuurlijk wel naar het weer en zorg voor stevige schoenen of laarzen en een handdoek!

Ja, het is natuurlijk mogelijk een boeking te annuleren. Wel zijn er bijna altijd kosten mee gemoeid. Zie voor meer informatie onze algemene voorwaarden.

Er kan via IDEAL of bancontant betaald worden via ons reserveringsformulier op onze website.

Ben je met een grote groep (meer dan 30 personen) of een bedrijf, neem dan contact met ons op via de mail. We kunnen je dan een factuur vooraf sturen, die overgemaakt kan worden i.p.v. per ideal betaling.

Een boeking is bij Kano Verhuur Eindhoven definitief als er een bevestigingsmail naar jou is toegestuurd via de e-mail. (dit kan enkele uren duren, voordat deze bevestigingsmail toegestuurd wordt). Dit wordt gedaan als alle gegevens binnen zijn. Bij een last minute boeking kan een email, sms of whatsapp voldoende zijn. Zie voor meer informatie hierover onze Algemene Voorwaarden.

Ja, je krijgt een waterdichte ton mee waarin je je waardevolle spullen kunt opbergen. Wij raden aan deze ook te gebruiken.
Hierin is beperkte ruimte, neem dus geen grote artikelen mee.
Wij nemen geen tassen of andere voorwerpen in bewaring. Laat overbodige materialen zoveel mogelijk thuis of in de auto.

Speciaal voor bedrijven en (sport)verenigingen kunnen wij speciale tarieven aanbieden bij afname van meerdere tijdslots. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden en een vrijblijvende prijsopgave via het contactformulier.

Ja, zwemvesten zijn inbegrepen, wij adviseren deze ook te gebruiken.

Ja, dit is verplicht. Wij willen ons graag goed voorbereiden, zodat jullie bezoek vlekkeloos verloopt.

Volwassenen begeleiding (18+) tijdens de kanotocht is verplicht. 
Kinderen tussen 2 en 6 jaar kunnen gratis mee tussen 2 volwassenen in, in een 2 persoons kano. Let op! Er dienen dan wel 2 volwassenen te betalen voor de kanotocht. Bij 1 volwassene en 1 kind (tussen 2 en 6 jaar), dient er alsnog voor 2 personen betaald te worden. Je krijgt dan een 2 persoons kano mee.

Als jouw vraag ontbreekt kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen via ons e-mailadres: info@kanoverhuureindhoven.nl